Salı, Mart 10, 2015

"8 Saniye" Esra' ya...

İ   

     İşte bu sahnede içindeki özgürlüğü seninle birlikte hissettim, hissettiler Esra İnal…

     Türkiye‘ de bir cami imamının Cuma hutbesinde cemaate tavsiye edildi senin hikayen, köşe yazarları seni yazıyor…  

      İnsanlık olarak, millet olarak ihtiyacımız vardı bu filme. İyileşmeye, farkında olmaya, değişmeye…


     Farkındalık yolculuğunda attığın adımları bu film ile taçlandırdığını gördüm ben. Seni anlayan kaç kişi olur bilmiyorum ama çok insanın ihtiyacı vardı. Kadınlar ile ilgili hep üzücü ve moral bozucu gündemlerden haberdar olurken senin başarın, kendin olma savaşın birçok kadını güçlendirecek. 


     Kendisi gibi olmadan bir yerde “var” olmaya çalışan o kadar insan var ki Esra!Herkesin farkındalığı başka bir şekilde başlar. Sen rüyalarınla, belki bir başkası başına gelen atlattığı ağır bir hastalıkla… O hastalık hediyedir aslında insana… Yani anlayana!

     “Her insanın kaderi kendi çabasına bağlıdır.”Keşke herkes senin gibi kendini kendine emanet edebilse Esra! Aynanın karşına geçip “Bana Emanetsin” diyebilse.


     Artık kendisine ne olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki Esra! İçindeki boşluğu dışarıdan doldurmaya çalışan. Mutluluğu koşullara bağlayan… Kendi içinde mutlu olmadan, dışarıdan gelecek birinin gelip kendisini mutlu etmesini uman! Bu kısır döngüleri yaşayan o kadar çok insan var ki çevremde, sana teşekkür ederim ki artık yorulduğum arkadaş terapileri yerine onlara “8 saniye” için bir bilet alacağım. Mümkün olsa ben çevremdeki herkesi toplayıp yani işte bir sinema salonu kapatıp izletmek isterdim hikayeni, filmini.

     Rüyalarımız, unuttuğumuz ya da yok saydığımız şeylerin hatırasıdır. Genişlemekte olan ruhlarımızın aynasıdır deniliyor filmde. 12 Eylül 2013 te yazdığım "Bir Yer Var!" yazım ve hala devam edem rüyam konusunda da bana benzeyen seni görmek beni çok mutlu etti.  


     Yaşam mücadelenle, yaşadıklarından yansıttıklarınla beni, bizi kendine getirdin Esra. Unuttuklarımızı hatırlattın ya da yeni birilerini uyandırdın.


     Farkındalık yolculuğuna çıkanların ortak felsefedir dimi bu ; “Tek bir kişiye ulaşsın diye” … Bende tek bir kişiye ulaşır da bir şeyler değişirse ne mutlu diye yazdım ve en çok da gönülden seni tebrik etmek için Esra.


     …Ve “4 Anlaşma”-         Söz büyüdür.
-         Hiçbir şeyi kişisel alma.
-         Varsayımda bulunma.
-         Yapabildiğinin en iyisini yap.
(Don Miguel Ruiz) 


Son olarak bu bilette bana hediye gelmişti. Zira en son vakitsizlikten ne zaman sinemaya gittiğimi hatırlamayan ben. 
Belki de bu bilette tesadüf değildir Esra ;)